Bilim-Teknoloji

4K ekranlı ilk akıllı telefon

Sony, 4K (Ultra HD) çözünürlüğe sahip dünyanın ilk akıllı telefonu olan Xperia Z5 Premium modelini tanıttı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Akıllı telefon 3 farklı renk seçeneği ile satılacak
Akıllı telefon 3 farklı renk seçeneği ile satılacak

almanya'nın berlin şehrinde 4-9 eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan teknoloji fuarı ifa öncesinde firmalar ürün duyurularını yapmaya başladı. fuar öncesinde bir toplantı düzenleyen sony, dünyanın ilk 4k ekranlı akıllı telefon modeli olan xperia z5 premium’u resmi olarak tanıttı. 

bir süredir internette bilgileri dolaşan telefon, firma tarafından geliştirilen 5.5 inç büyüklüğünde 4k triluminos 3840x2160 piksel ips bir ekrana sahip. full hd ekranlardan 4 kat daha yüksek çözünürlüğü bulunan ekranın piksel yoğunluğu ise 806 ppi. 

telefon sadece ekranı ile değil aynı zamanda kamerasının teknik özellikleriyle de üst düzey bir model olduğunu gösteriyor. 23 megapiksellik bir sensörü bulunan kamera, yine sony tarafından geliştirilen 1/2.3 inç exmor rs sensör ile donatılmış. f2.0 diyaframı bulunan kameranın netlik hızı ise 0.03 saniye. 

ip65 ve ip68 sertifikaları bulunan telefon su ve toz geçirmeme özelliğine sahip. telefonda ek güvenlik için parmak izi okuyucusu da bulunuyor. 3 gb ram’i bulunan telefon 4k video kayıt etme özelliğine de sahip. kasım ayında piyasaya sürüleceği ifade edilen modelin fiyatı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;