Asya - Pasifik

5 gün sonra enkazdan kurtarıldı

Nepal’de otel enkazı altında kalan 15 yaşında bir çocuğun gün ışığını gördükten sonraki ilk sözü "Üşüyorum" oldu.

nepal'de 25 nisan cumartesi günü başkent katmandu'nun 80 kilometre kuzeydoğusundaki lamjung'da meydana gelen depremde ölü sayısı 5 bini geçerken, bölgeden sevindirici haberler de geliyor.

son olarak 15 yaşındaki pema lama adlı bir çocuk katmandu’daki hilton oteli’nin enkazından kurtarıldı. yaklaşık 3 metre derinlikteki enkazdan çıkarılan lama’nın ilk sözü “üşüyorum” oldu. abd uluslararası kalkınma ajansı (usaid) arama kurtarma ekibi şefi andrew olvera, lama'nın yıkılan binanın iki duvarı arasına sıkıştığını açıkladı.

yatırıldığı sedyeye sabitlenerek hastaneye kaldırılan lama’nın durumu iyi.

otel enkazında ikinci mucize

nepal'de depremin üçüncü gününde de bir genç yine bir otel enkazından sağ çıkarılmıştı. 82 saat sonra yeryüzünü gören rishi khanal, idrarını içerek hayatta kaldığını söyledi.

bacağından yaralı halde hastaneye kaldırılan khanal, associated press haber ajansına enkaz altında yaşadıklarını anlattı:

"kurtarılmadan bir gün önce umudumu kaybettim, tırnaklarım bembeyaz kesildi, dudaklarım çatladı. öleceğimi düşünüyordum."

1934'ten bu yana en büyük deprem                                 

nepal afet birimi, başkent katmandu'nun 80 kilometre kuzeydoğusundaki lamjung'da cumartesi günü yerel saatle 11.56'da meydana gelen depremde ölenlerin sayısını 5 bin 500 olarak açıkladı. açıklamada 10 binden fazla kişinin de yaralı olduğu belirtildi.

deprem, ülkede 1934 yılında 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 8,1 büyüklüğündeki depremin ardından kaydedilen en şiddetli sarsıntı oldu.

nepal başbakanı sushil koirala, deprem felaketinde ölenlerin sayısının 10 bine ulaşabileceğini söyledi. daha fazla uluslararası yardım talep eden başbakan koirala, acil olarak çadır ve ilaç ihtiyacı olduğunu belirtti.

birleşmiş milletler 8 milyon kişiyi etkileyen deprem nedeniyle 1,4 milyon kişinin acil yardıma ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;