Göç

'600 göçmen kayıp'

Libya açıklarında yaklaşık 700 göçmeni taşıyan bir tekne battı. Tekneden 100 kişi kurtarıldı. Kaybolan 600 göçmen için bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Konular: Göç

times of malta ve afp'nin haberine göre, göçmenleri taşıyan tekne libya'nın zuvara kenti açıklarında battı. tekneden kurtarılan 100 göçmen su altında hâlâ kurtarılmayı bekleyen 600 civarında göçmenin bulunduğunu söyledi. sınır tanımayan doktorlar örgütü de 'onur' adlı kurtarma gemisinin göçmenleri taşıyan teknenin battığı bölgeye gittiğini, 3 kurtarma gemisinin daha kurtarma çalışmalarına katılacağını açıkladı. 

bölgede en son nisan ayında bir tekne batmış ve 850 göçmen boğularak hayatını kaybetmişti. 

kaynak: afp, times of malta

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;