Bilim-Teknoloji

67P'nin ilk gerçek renkli fotoğrafı

67P/Churyumov-Gerasimenko kuyrukluyıldızının yörüngesinde yer alan Rosetta uzay aracı, Güneş'e yaklaşmakta olan gök cisminin ilk gerçek renkli fotoğrafını Dünya'ya gönderdi.

Konular: Bilim-Teknoloji
67P kuyrukluyıldızı gerçek rengiyle böyle görünüyor. [Fotoğraf: ESA]

philae keşif aracının tarihi görevinin ardından 67p kuyrukluyıldızını takibe devam eden rosetta uzay aracı, bugüne kadar defalarca yakın fotoğrafladığı gök cisminin ilk kez gerçek renkli görüntüsünü elde etti.

osiris kamerasıyla elde edilen görüntü, rosetta hareket halindeyken elde edildiği için biraz bulanık olarak belirdi. osiris, 67p'nin gerçek renkli görüntüsünü elde etmek için ilk olarak kırmızı, ardından yeşil ve son olarak mavi filtreyle fotoğrafını çekti. elde edilen görüntüler daha sonra üst üste kondu ve ortaya 67p'nin hafif bulanık, ilk gerçek renkli fotoğrafı çıktı.

rosetta görevini yürüten avrupa uzay ajansı (esa), gerçek renkli, yüksek çözünürlüklü fotoğrafları 15-19 aralık'ta düzenlenecek amerikan jeofizik birliği'nin sonbahar toplantısında sunacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;