Yeni Anayasa

7 maddede uzlaşma sağlandı

Mini anayasa değişikliği için AK Parti, CHP ve MHP'li Anayasa Komisyonu üyeleri 7 maddede uzlaştı.

Konular: Yeni Anayasa
AK Parti ve MHP'nin gelecek hafta masaya oturması bekleniyor. CHP ile ise henüz temas kurulmadı. [Fotoğraf: AA]

chp genel başkan yardımcısı bülent tezcan da "bu 7 maddenin dışında da birkaç maddede de mutabakat olabileceği düşüncesi geliştiderken çalışmaların parti liderlerine sunulacağını söyledi. tezcan uzlaşılan maddeler hakkında 'şimdilik' bilgi vermeyeceklerini belirtip, çoğunluğunun yargıyla ilgili olduğunu aktardı. chp'li komisyon üyesi hsyk ile ilgili maddelerde uzlaşma sağlamamadığını ekledi. 

mhp'li komisyon üyesi mehmet parsak da 1.5 aylık sürede 9 toplantı gerçekleştirildiği bilgisini verdi, "bu çalışma müşterek bir teklife dönüşecektir" diye konuştu. 

15 temmuz darbe girişiminin ardından anayasa’da yargı alanına ilişkin değişikliklerin acilen yapılması hedeflenmişti.  bunun için önce cumhurbaşkanlığı külliyesi’nde cumhurbaşkanı erdoğan ile ak parti, chp ve mhp genel başkanlarının bir araya geldiği toplantıda bu konuda temel bir anlaşmaya varılmıştı. ardından başbakan binali yıldırım’ın chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ve mhp genel başkanı devlet bahçeli ile görüşmelerinde ise üç siyasi parti temsilcilerinin dar kapsamlı bir anayasa değişikliği için görüşmesi konusunda görüş birliğine varılmıştı. 

komisyon'da ak parti adına abdülhamit gül, chp adına bülent tezcan, mhp adına ise mehmet parsak yer almıştı. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;