Bilim-Teknoloji

7 milyon PlayStation 4 satıldı

Sony'nin oyun konsolu PlayStation 4'ün satışlarının 7 milyonu aştığı açıklandı. Rakamlar firmanın yüzünü güldürüyor.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

PlayStation 4 satışları uçuyor

4 ayda 7 milyon satıldı

72 ülkede satılıyor

7 milyon PlayStation 4 satıldı

oyun sektörünün en önemli isimlerinden olan sony'nin playstation 4 konsolunun satışları firmanın beklentilerini de aşıyor. sony yaptığı yazılı açıklamada 6 nisan itibariyle dünya çapındaki playstation 4 satışlarının 7 milyonu aştığını ifade etti.

dünya genelinde türkiye'nin de aralarında olduğu 72 ülkede resmi olarak satılan konsolla beraber 20.5 milyon kopya yazılım (oyun ve benzeri) satıldığı da açıklandı. ek bilgi olarak dualshock aksesuarının share tuşuna 135 milyon kez basıldığı da belirtildi.

geçen yıl kasım ayında ilk olarak abd'de satışa sunulan playstation 4, şubat ayına kadar 5.3 milyon satış rakamına ulaşmıştı. japonya'da mali yıl mart ayının sonu kabul edildiği için mali yıl sonunda bu rakam 7 milyona ulaşmış oluyor.

playstation 4 ile benzer tarihlerde piyasaya sürülen en önemli rakibi microsoft'un xbox one ürünü ocak ayı itibariyle 3 milyon satış rakamına ulaşmıştı. playstation 4'ün aksine xbox one henüz türkiye'de satışa sunulmadı.

kaynak: sony

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;