Tenis

70'lik tenisçi hedef büyütüyor

Uluslararası turnuvalarda beş şampiyonluk gören Ruhan Esen sponsor buldu. Kendi yaş grubunda 17'nciliğe kadar yükselen Esen'in hedefi, 90 yaşında dünyada bir numara olabilmek.

Konular: Spor

70’indeki ruhan esen, “sporun yaşı yok” sözünün canlı kanıtlarından. eski milli voleybolcu. 24 yıldır da tenis oynuyor.

yıllarca, kendi yaş grubundan rakip bulamadığı için yerinde saydı. altı yıl önce, uluslararası turnuvalara katılmaya karar verdi.

"kendine verdiği bir emeklilik hediyesi" olarak gördüğü bu karar, hayatını değiştirdi. yaşıtlarıyla oynadığı turnuvalarda 11 final gördü, beş şampiyonluk yaşadı. dünya 17’nciliğine kadar yükseldi.

tenise devam edebilmek için fedakarlıklar yaptı. yazlık evlerini kiraya vererek, turnuva oynamayı sürdürdü.

maddi durumu yüzünden fazla turnuvaya katılamıyordu. daha çok turnuvaya katılmak istediğinde de antrenman saatlerinde kesintiye gitmesi gerekiyordu.

tüm bu sorunlar, bir sponsor bulmasıyla sona erdi. bundan böyle kort kirası ve turnuvalara gidiş masrafları garanti koza tarafından karşılanacak. antrenmanlarında kort ücreti de ödemeyecek.

ruhan esen, sırtından bu yükün kalkmasıyla, kendine 20 yıllık bir hedef koydu:

"dünya birinciliğinde gözüm var. ama ileriki yaşlarda olabilir. şu anda bayanlar 85 yaşa kadar oynamaya başladılar. ben oralara geldiğim zaman belki de 90 yaş oynanıyor olacak. oraya sağlıklı bir şekilde ve antrenman yaparak iyi bir formda gelmişseniz bir dünya şampiyonluğu da alınabilir."

antrenmanlarında esen’e eşlik eden genç tenisçiler, karşılarında tahminlerinden çok daha iyi bir rakip buluyorlar. esen de gençlerle antrenman yapmaya başlayınca nefesinin açıldığını ve kortta daha iyi hareket ettiğini söylüyor.

artık daha fazla antrenman saati bulan esen, bunun meyvelerini 17 mart’ta fransa’da katılacağı turnuvada toplamaya çalışacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;