Pakistan

80 Taliban üyesi öldürüldü

Pakistan ordusu, Taliban üyelerine yönelik operasyonda 80 örgüt üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Pakistan ordusu, Taliban'la mücadele ediyor. [Fotoğraf: Reuters]

ordu sözcüsü, hayber bölgesi'nin afganistan-pakistan sınırı yakınlarında yoğun çatışma yaşandığını söyledi.

sözcü, “hava destekli kara operasyonunda afganistan sınırına doğru kaçan 80 pakistan talibanı üyesi öldürüldü, 100 kadarı da yaralandı" dedi.

çatışmalarda 7 pakistan askeri de hayatını kaybetti.

operasyonlar sürüyor

pakistan ordusu haziran 2014’te kuzey veziristan'da, ekim 2014’te de hayber bölgesinde taliban üyelerine yönelik geniş çaplı operasyonlar başlattı.

operasyonlarda şimdiye dek öldürülen taliban üyelerinin sayısı 2 bin 300'ü aştı.

aralık ayında örgüt militanlarının peşaver'de bir okula düzenlediği baskında 150 öğrenci ve öğretmenin hayatını kaybetmesiyle askeri operasyonlara hız verildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;