İsrail - Filistin sorunu

9 günde 340 gözaltı

İsrail’in dokuz gün önce Batı Şeria'da kaçırıldığı iddia edilen üç Yahudi yerleşimciyi bulmak için düzenlediği operasyonlarda 340 Filistinli gözaltına alındı.

İsrail paramentosu kayıp yerleşimciler için orduya askerî operasyon dahil geniş yetkiler vermişti. [Fotoğraf: Reuters]

israil ordusu, 13 haziran’da batı şeria'daki gush etzion yerleşim biriminde kaçırıldığı iddia edilen üç yahudi yerleşimci için başlattığı operasyonları sürdürüyor. batı şeria'da düzenlenen operasyonlar kapsamında son 9 günde 340 filistinli gözaltına alındı. ayrıca bin 350 ev arandı.

israil ordu sözcüsü peter lerner, baskınlarda gözaltına alınan 340 filistinliden 250'sinin hamas hareketi mensubu olduğunu açıkladı.

operasyonlarda filistinlilere ait bin 350 evde kanun kaçağı ve silah da arandığını belirten lerner,  hamas’a ait 45 tesisin imha edildiğini söyledi.

israil yönetimi, üç yahudi yerleşimcinin kaybolmasından filistin yönetimini sorumlu tutuyor.

israil parlamentosu, bu kişilerin bulunması için aralarında orduya operasyon yapmanın da olduğu geniş yetkiler vermişti.

israil ordu birlikleri de o tarihten bu yana aralarında filistin meclis başkanı aziz duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve hamas üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

gazze'ye hava saldırıları da düzenleniyor. anadolu ajansı, israil savaş uçaklarının gazze’nin güney ve kuzey bölgelerindeki beş ayrı hedefe saldırıda bulunduğunu bildirdi.

hamas'ın askeri kanadı izzettin el-kassam tugaylarının beni sehila bölgesindeki depolarının yanı sıra han yunus, refah ve gazze şeridi'ne yönelik beş hava saldırısı düzenlendi.

saldırılarda ölen ve yaralanan yok.  

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;