IŞİD

95 kişi IŞİD’den kaçmayı başardı

Suriye’nin kuzeyinde aralarında sivillerin ve farklı gruplardan silahlı kişilerin de bulunduğu 95 kişi IŞİD’in elinden kaçmayı başardı.

IŞİD, ülkenin kuzeyinde kontrol sağladığı yerlerde yargılama işlemlerini uygulamak amacıyla Şeriat mahkemeleri kurmuştu. [Fotoğraf: AP-Arşiv]

londra merkezli suriye insan hakları gözlemevi’nin aktardığı bilgilere göre, suriye’nin kuzeyinde yer alan ve türkiye’ye 30 kilometre uzaklıkta bulunan el bab kentinde işid’in elinde rehin bulunan ve aralarında 30 kürt silahlının da bulunduğu 95 kişi örgütün elinden kaçmayı başardı.

gözlemevi, işid’in elinden kaçmayı başaran kişilerin arasında sivillerin ve başka silahlı gruplara mensup kişilerin de bulunduğunu ifade etti.

gözlemevi'nin görgü tanıklarına dayandırdığı bilgilere göre, işid, kentte kaçmayı başaran kişileri tespit etmek ve yakalanmalarını sağlamak için cami minarelerinden halka duyurular yapıyor. 

geçtiğimiz hafta sonu el bab kentinde işid'e bağlı bir grup türkiye sınırına doğru kaçmaya çalışırken diğer işid mensupları tarafından durdurulmuş, çıkan çatışmada 9 kişi ölmüştü. kaçmaya çalışan işid üyeleri arasında avrupalılar da bulunuyordu.

işid, ülkenin kuzeyinde kontrol sağladığı yerlerde yargılama işlemlerini uygulamak amacıyla şeriat mahkemeleri kurmuştu.

kürt silahlı gruplar, abd’nin öncülüğündeki koalisyonun desteğiyle işid’i ülkenin kuzeyindeki bölgelerden püskürtmeye çalışıyor.

başta rakka olmak üzere deyr ez-zor merkezi ve çevresi, haseke bölgesinde bazı köy ve kasabalar ile halep’in kuzeyinde bulunan mumbuç, tel abyad, el bab, cerablus, çobanbey gibi önemli yerleşim birimleri işid tarafından kontrol ediliyor.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;