İsrail - Filistin sorunu

Abbas'tan BM'ye çağrı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in haftalardır hava, kara ve denizden saldırı düzenlediği Gazze'yi afet bölgesi ilan ederek uluslararası toplumdan ve BM’den yardım istedi.

Konular: Gazze
İsrail, 7 Temmuz'dan bu yana sürdürüğü saldırılarda Gazze'yi yerle bir etti, neredeyse tamamı sivil 1350'den fazla kişiyi katletti. [Fotoğraf: Reuters]

filistin dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada, mahmud abbas'ın, birleşmiş milletler ve uluslararası topluma sorumluluk alma çağrısı yaptı. abbas, gereken önlemlerin alınması ve insani kriz yaşanan gazze'nin afet bölgesi ilan edilmesi yönünde talepte bulundu.

gazze'yi afet bölgesi ilân eden abbas, bm genel sekreteri ban ki-moon'a gönderdiği mektubunda, "acımasız israil'in saldırılarının ardından olağanüstü insani krizin yaşandığı gazze'de, acil ihtiyaçların karşılanması için bm'ye bağlı kuruluşlarının teşvik edilmesini" istedi.

açıklamada ayrıca gazze'de saldırılardan kaçan sığınmacılara güvenli kalacak yerlerin sağlanması, gıda, içme suyu ve ilaç temin edilmesi için insani koridorlar açılması gerektiği vurgulandı.

abbas, "israil saldırılarından kaçan ailelere yardım yapılabilmesi için güvenli bölgeler oluşturulmalı. filistin halkı, işgalci israil'in topraklarımızda sürekli olarak işlediği insan hakları ihlallerine karşı korunmalı ve bu konuda acil eyleme geçilmeli" dedi.

israil'in 8 temmuz'da başlayan saldırılarında şu ana kadar bin 359 kişi hayatını kaybetti, 7 bin 677 kişi yaralandı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;