ABD - Rusya ilişkileri

'ABD Adalet Bakanı, Rus Büyükelçi ile görüştü'

ABD Adalet Bakanlığı, Bakan Sessions'ın 2016'da iki kez Rusya'nın Washington Büyükelçisi Kislyak'la görüştüğünü ancak bu görüşmelerin Trump kampanyasıyla Ruslar arasındaki bağlantılar hakkında olmadığını açıkladı.

[Fotoğraf: Reuters]

abd adalet bakanlığı, bakan jeff sessions'ın 2016'da iki kez rusya'nın washington büyükelçisi sergey kislyak'la görüştüğünü ancak bu görüşmelerin hiçbirinin ruslar ile başkan donald trump'ın seçim kampanyası arasındaki bağlantılar hakkında olmadığını açıkladı.

abd adalet bakanlığı sözcüsü sarah isgur flores, sessions'ın 2016 yılında rus büyükelçi ile yaptığı görüşmeler hakkında aa'ya konuştu.

sözcü flores, sessions'ın 2016'da bir senatör ve senato silahlı hizmetler komitesi üyesi olarak 25 farklı büyükelçiyle farklı zaman ve mekânlarda görüşmeler yaptığını, bunlardan ikisinin rusya'nın washington büyükelçisi kislyak'la olmasının normal olduğunu söyledi.

flores, bakan olmadan önce senato'daki oturumda "ruslarla irtibatının olup olmadığı" şeklindeki sorulara "hayır" diye cevap veren sessions'ın senatörleri yanıltmadığını, çünkü kendisine doğrudan ruslarla trump kampanyası hakkında sorular yöneltildiğini belirtti.

sessions'ın görüşmelerinin bir senatör olarak yaptığı rutin diplomatik temaslar olduğuna işaret eden flores, temmuz ayında kalabalık bir ortamda, eylül ayında ise bir ziyarette sessions'la kisylak'ın görüştüğünü doğruladı. ancak flores, bu görüşmelerin hiçbirinin trump'ın kampanyasıyla ilgili olmadığını ifade etti.

sessions iddiaları reddetti

daha sonra konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan adalet bakanı sessions ise, "(trump'ın) seçim kampanya konularını konuşmak için hiçbir rus yetkiliyle buluşmadım. iddiaların neyle ilgili olduğunu bilmiyorum. bunlar yanlış" değerlendirmesini yaptı.

demokratlar "istifa etmeli" diyor

öte yandan demokratlar, rusların abd başkanlık seçimlerine siber saldırı yoluyla müdahale ettikleri iddialarıyla ilgili federal soruşturma bürosu'nun (fbi) ve adalet bakanlığı'nın yürüttüğü soruşturmaya artık sessions'ın hiçbir şekilde müdâhil olmaması gerektiğini savunuyor.

demokratların temsilciler meclisi'ndeki azınlık lideri california vekili nancy pelosi ise bir adım daha atarak, "sessions'ın yalan söylediğini ve istifa etmesi gerektiğini" ifade etti.

flynn istifa etmişti

trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı michael flynn, kampanya döneminde rus büyükelçi kisylak'la görüşmesi hakkında beyaz saray'ı ve başkan yardımcısı mike pence'i yanılttığı gerekçesiyle istifa etmişti.

kaynak: aa, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;