Suriye'de iç savaş

ABD: Astana'da bizi büyükelçimiz temsil edecek

Reuters, ABD yönetimin Astana'daki Suriye görüşmelerine heyet göndermeyeceğini, görüşmelerde ABD'nin Kazakistan Büyükelçisi'nin yer alacağını duyurdu.

[Fotoğraf: DHA]

reuters, abd yönetimin astana'daki suriye'de barışı hedefleyen görüşmelere bir heyet göndermeyeceğini duyurdu. abd dışişleri bakanlığı'nın geçici sözcüsü mark toner yaptığı açıklamada görüşmelere abd'nin kazakistan büyükelçisi george krol tarafından temsil edileceğini söyledi. toner, bu kararın başkanlık'taki geçiş süreci ve bu sürecin gerektirdiği acil işler sebebiyle alındığını söyledi.

23 ocak'ta yapılacak astana görüşmeleri rusya ve türkiye'nin garantörlüğünde suriye'de kalıcı barışı hedefliyor. bu ülkelerin görüşmeye hangi düzeyde katılacağı henüz belirsiz. abd başkanı seçilen donald trump görevi cuma günü devraldı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;