ABD

'ABD istihbaratına güvenmiyorum'

ABD'de kasım ayındaki başkanlık seçimi öncesi ilk 'istihbarat brifingi'ni alacak olan Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, Amerikan istihbarat kurumlarına güvenmediğini söyledi.

Konular: ABD
[Fotoğraf: Reuters]

istihbarat brifingi almadan birkaç saat önce fox news'teki 'fox and friends' programında soruları yanıtlayan trump, başkan seçilmesi halinde ülkedeki istihbarat kurumlarının yükünü azatlmayı vaadetti. 

trump, "amerikan istihbarat kurumlarına güveniyor musunuz?" sorusunda ise "çok değil" yanıtını verdi. 

abd'nin irak işgaline giden süreçte devrik lider saddam hüseyin'in kimyasal silahları olduğu yönündeki istihbarat raporlarına atıfta bulunan trump, "demem o ki, son 10 yılda olanlara bir bakın. tam bir felaket. bu istihbaratı kullanmak çok kolay ama ben kullanmayacağım. çünkü çok kötü kararlar verdiler" dedi.

cumhuriyetçi aday, irak işgâline işaret edip, "irak'a, ortadoğu'ya bir bakın. eğer buralara hiç dokunmamış olsaydık, şimdi çok daha iyi durumdaydı" dedi. 

trump, istihbarat brifingine danışmanlığını yapan emekli korgeneral michael flynn ile birlikte katılacak. flynn, obama döneminde savunma istihbarat teşkilatı'nın başkanlığını yürütmüş; geçtiğimiz yıl içinde de trump'ın başkanlığına desteğini açıklamıştı.

kaynak: fox news

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;