ABD

ABD polisi evsizi öldürdü

ABD'nin Los Angeles kentinde bir grup polis arbedenin ardından bir evsizi sokak ortasında vurarak öldürdü. Polisler hakkında soruşturma başlatıldı.

Konular: ABD

abd'de polis şiddetini takip eden 'brutal police' adlı internet aktivistlerinin yayınladığı videoda, bir grup polis, kaldırımda kurduğu çadırda yaşayan evsiz bir kişiyle tartışmaya giriyor. ardından yaşanan arbedede beş el silah sesi duyuluyor. silahlar ateşlenmeden önce, evsize yardım etmek isteyen bir kişinin diğer polisler tarafından olay yerinden sürüklenerek uzaklaştırıldığı görülüyor.

yetkililer, olayın çıkış nedeni ve vurulan kişinin kimliği hakkında bilgi vermezken, pazar günü öğle saatlerinde meydana gelen olayın ardından hastaneye kaldırılan evsiz hayatını kaybetti. ölen evsiz bölgede kendisini 'africa' olarak tanıyordu. reuters'a konuşan bir görgü tanığı, olayı "5 polis bir kişiyi yere düşürdü. ama bir şekilde ayağa kalkmayı başardı. ardından önü döverek yer yatırdılar. sonrasında bir el ateş edildiğini duydum. sonrasında üç el daha ateş edildi" ifadeleriyle anlattı. 

'şok tabancası vardı'

los angeles emniyeti'nden barry montgomery ise evsizin üzerinde öldürücü olmayan şok tabancası bulunduğunu iddia ederek "arbede sürerken bir polis silahını ateşledi" açıklamasını yaptı. 

olaya karışan polislerle ilgili soruşturma başlatıldı. 

ülkede geçen yıl ferguson'da michael brown adlı silahsız gencin vurulması büyük çapta protestolara yol açmıştı. 

kaynak: reuters, youtube

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;