Bilim-Teknoloji

ABD Posta Servisi'ne dev siber saldırı

ABD Posta Servisi (USPS) 2014'ün en büyük siber saldırılarından birine maruz kaldı. En az 800 bin çalışana ait bilgilerin ele geçirildiği saldırının Çin'den kaynaklandığı düşünülüyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
USPS en az 800 bin çalışanın bilgilerinin çalındığını açıkladı. [Fotoğraf: Reuters]

usps, son zamanların en büyük siber saldırılarından birine uğradı. yapılan açıklamada, hacker'ların 800 binden fazla çalışana ait kişisel bilgileri ele geçirdiği belirtildi. usps, saldırının boyutuna rağmen, oluşan zararın 'kısıtlı' olduğunu öne sürdü.

çin'den kaynaklandığı düşünülen saldırıda çalışanlara ait isim, sosyal güvenlik numarası ve adres gibi bilgilerin çalındığı ancak saldırıdan etkilenenlerin sadece çalışanlar olmadığı belirtildi. mashable'ın verdiği bilgiye göre, usps müşteri temsilciliğini 1 haziran 2014 ile 16 ağustos 2014 tarihinde arayan müşterilerin de kişisel bilgilerinin ele geçirildiği ifade edildi.

fbi, 'siber saldırı hakkında soruşturma başlatıldığını ve saldırıdan etkilenmiş olabileceğini düşünen kişilerin, bilgilerinin güvenliğini kontrol etmesini gerektiğini' belirtti.

saldırının sorumlusu çin olabilir

fbi ve usps, yüz binlerce kişiyi etkileyen saldırının kim tarafından gerçekleştirildiğine dair bilgi sunmazken, usps sözcüsü david partenheimer, çin merkezli siber örgütleri sorumlu tuttu.

washington post'a açıklama yapan partenheimer, 'saldırının kimlik veya kredi kartı hırsızlığıyla ilgilenmeyen profesyonel kişiler tarafından gerçekleştirildiğini' öne sürdü. partenhaimer'in açıklaması, siber saldırının devlet destekli bir casusluk eylemi olabileceğine işaret etti. partenheimer konu hakkında daha fazla açıklama yapmayı reddederek, 'soruşturmanın sürdüğünü' söyledi.

washington post, saldırının abd başkanı barack obama ile çin devlet başkanı xi jinping ile yapılacak görüşme öncesinde yaşandığına dikkat çekerek, iki liderin siber saldırı konusunu da görüşeceğini belirtti.

abd saldırılardan bunaldı

devlet kurumları ve özel sektöre yönelik saldırılardan şikayetçi olan abd, kısa süre öncesine kadar da rusya ve çin'i siber saldırılar nedeniyle suçlamıştı.

beyaz saray, yaklaşık iki hafta önce rus siber örgütleri beyaz saray'ın bilgi ağına girmeye çalışmakla suçladı. abd, ağustos ayında çin'in ulusal sağlık sistemine girerek 4.5 milyon hastaya ait bilgileri çaldığını öne sürmüş, temmuz ayında ise devlet çalışanlarına ait çok büyük miktarda verinin ele geçirildiğini duyurmuştu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;