Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası

ABD şampiyonluğu bırakmıyor

ABD, erkeklerden sonra kadınlarda da dünya şampiyonu oldu. Finalde İspanya’yı 77-64 yenen ABD üst üste ikinci kez altın madalya aldı.

Konular: Spor, Basketbol
ABD, üst üste ikinci kez dünya şampiyonu oldu. [Fotoğraf: AFP]

abd erkek takımı da ispanya’da düzenlenen dünya kupası’nda şampiyonluğa ulaşmıştı.

karşılaşmaya amerika temsilcisi çok iyi başladı. hücumda zorlanan ispanya skora tutunmakta zorlandı. abd maya moore’un etkili oyunuyla ilk çeyreği 28-17 önde kapattı. 

ikinci periyotta da oyunu kontrol eden taraf abd oldu. savunmada eşleşme problemi yaşan avrupa temsilcisi farkın açılmasını engelleyemedi. alba torrens’i iyi durduran abd soyunma odasına 48-29 ile girdi.

soyunma odası dönüşü ispanya hücumda toparlandı. alba torrens’in maça girmesiyle skor problemini çözen avrupa temsilcisi savunmada rakibini durdurmayı başaramadı. son 10 dakikaya 67-48 abd üstünlüğü ile girildi.

son çeyrekte iki takım da dengeli bir oyun ortaya koydu. farkı korumayı başaran abd karşılaşmayı 77-64 kazanarak altın madalyaya uzandı.

son avrupa şampiyonu ispanya 2010 dünya şampiyonası’ndaki bronz madalyasından sonra ikinci kez dünya şampiyonalarına madalya almış oldu.

abd ise sekizinci altın madalyasını müzesine götürdü.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;