Türkiye-Ermenistan ilişkileri

ABD Senatosu'na Ermeni tasarısı

Senatoda sunulan karar tasarısı, ABD Başkanı'na 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıması çağrısında bulunuyor. Tasarı, kabul edilse bile, bağlayıcı özellik taşımıyor.

Konular: ABD, Türkiye, Ermenistan
Karar tasarısının, kabul edilse bile, bağlayıcı özelliği bulunmuyor. [Reuters/Arşiv]

ermeni lobisinin güçlü destekçilerinden senato dış ilişkiler komitesi başkanı demokrat parti senatörü robert menendez ve cumhuriyetçi parti illinois senatörü mark kirk tarafından abd senatosu'na sunulan tasarı, abd başkanı'na 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıması çağrısında bulunuyor.

senato dış ilişkiler komitesi'ne sunulan tasarıda, "başkan, ermeni 'soykırımıyla' ilgili gerçeklerin türkiye cumhuriyeti devleti tarafından tam biçimde tanınmasını içeren adil, yapıcı, istikrarlı ve kalıcı bir türk-ermeni ilişkisi doğrultusunda çalışmalı" ifadesi kullanıldı.

demokrat senatörler barbara boxer ve ed markey'nin de imzacıları arasında yer aldığı tasarının, önce senato dış ilişkiler komitesi'nde görüşülmesi ve oylamaya sunulması gerekiyor.

tasarının komitede onaylanması halinde, abd senatosu'ndaki demokrat çoğunluğun lideri harry reid'in takdiriyle senato genel kurulu'nun gündemine getirilebilir.

ancak karar tasarısının, kabul edilse bile bağlayıcı özelliği bulunmuyor.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;