Türkiye

ABD ve AB açıklamadan memnun

Amerika Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasını memnuniyetle karşıladı. Açıklamadan AB de memnun.

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Füle, Twitter mesajında, "Başbakan'ın Ermenilere ilişkin açıklamasını memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

amerika birleşik devletleri, başbakan recep tayyip erdoğan’ın 1915 olaylarına ilişkin mesajını 'tarihi' olarak niteledi.

washington açıklamayı memnuniyetle karşıladı.

abd dışişleri bakanlığı sözcüsü jen psaki günlük basın brifinginde, açıklamayla igili soruları yanıtladı.

erdoğan’ın açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını, bunu tarihi ve olumlu bir adım olarak gördüklerini belirten psaki şunları söyledi:

"başbakan erdoğan’ın, ermenilerin 1915 yılında yaşadığı acıları kamuoyu önünde tarihi kabulünden memnuniyet duyuyoruz. bunun, gerçeklerin tam, dürüst ve adil şekilde kabul edilebileceğine yönelik olumlu bir işaret olduğuna inanıyor, türkler ve ermeniler arasındaki uzlaşı sürecini ileriye götüreceğini umuyoruz.”

ab de memnun

başbakan erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajı avrupa birliği komisyonu'nda da memnuniyet yarattı.

ab komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi stefan füle twitter mesajında, "başbakan erdoğan'ın ermenilere ilişkin açıklamasını memnuniyetle karşılıyorum. barışma kilit ab değeridir. bu ruha uygun adımların takip edeceğini umuyorum" ifadelerine yer verdi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;