Türkiye

ABD ve Rusya’ya PYD mesajı

Türk Dışişleri Bakanlığı, ABD ve Rusya büyükelçilerini çağırdı. Görüşmelerde Türkiye'nin PYD konusundaki hassasiyetleri vurgulandı.

ABD Büyükelçisi Bass [Fotoğraf: AA]

abd'nin ankara büyükelçisi john bass ve rusya'nın ankara büyükelçisi andrey karlov, dün ayrı ayrı dışişleri bakanlığı’na çağrıldı. abd büyükelçisi bass, dışişleri bakanı feridun sinirlioğlu ile rus büyükelçi ise türk diplomatlarla görüştü. 

görüşmelerde bölgesel konuların yanı sıra türkiye'nin pyd konusundaki tutumu aktarıldı.

başbakan ahmet davutoğlu önceki gün yaptığı açıklamada, pkk ile pyd arasında açık bir irtibat bulunduğunu söylemişti. pyd'nin türkiye'ye karşı faaliyet içine girmesi durumunda operasyon yapacaklarını belirten davutoğlu, "pyd'nin deaş karşısında meşruiyet kazanan bir aktör haline gelmesi kesinlikle kabul edilmez" demişti.

başbakan davutoğlu, abd'nin pyd'ye 50 ton silah yardımı yapmasıyla ilgili, türkiye'de kullanıldığının tespit edilmesi halinde, silahların bulunduğu yerde imha edileceğini söylemişti.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;