ABD

ABD'de 12 yaşındaki çocuğun öldürülme anı

ABD’de 18 yaşındaki siyah genci öldüren polisin suçsuz bulunması protesto edilirken, oyuncak tabancasıyla oynayan 12 yaşındaki siyah çocuğun öldürülme görüntüsü yayınlandı.

Konular: ABD, Amerika

ferguson kasabasında 18 yaşındaki michael brown’ı öldüren polisin suçsuz bulunmasının ardından göstericiler pek çok kentte sokağa döküldü. cleveland kentinde ise gündem, 22 kasım’da oyun parkında öldürülen tamir rice. 12 yaşındaki siyah çocuğun oyuncak tabancasını belinden çıkarması üzerine vurulduğunu açıklayan polis, bugün de olayın görüntüsünü yayınladı.

cumartesi günü bir kişinin oyun parkında insanlara silah doğrulttuğunun ihbar edilmesi üzerine polis memurları, tamir rice’ın yanına gelmişti. görüntüde de çocuğun oyuncak tabancasını sağa sola doğrulttuğu görülüyor. ancak çocuğun oyuncak silahını polise doğrultup doğrultmadığı anlaşılmıyor.

ABD'de oyuncak tabancalarda turuncu bant bulunuyor. Polis, Tamir'in silahında turuncu bant olmadığını savundu.
[[Fotoğraf: AP]]

polis memurları timothy loehmann ve frank garmback, rice’a ateş açmadan önce üç kere ellerini kaldırmasını söylediklerini belirtti. iki polis de geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.

polis sözcüsü ed tomba, “bu olayı aklamaya çalışmıyoruz. amacımız topluma kimsenin yanlış bir şey yapmadığını göstermek değil. toplumumuzun genç bir üyesi hayatını kaybetti. bu tabii ki trajik bir olay. halkı korumaya çalışan iki memurumuz kimsenin yapmak istemediği bir şey yaptı” dedi.

tamir rice’ın ailesi adalet sistemine güvendiklerini söyledi. aile, rice için yapılacak gösterilerin barışçıl olmasını istediklerini belirtti. salı günü yaklaşık 300 kişinin katıldığı gösteriler sakin geçti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;