ABD

ABD'de binlerce kişi sokaklarda

Washington ve New York'ta binlerce kişi, son beş ayda üç siyahın beyaz polislerce öldürülmesini protesto etmek için buluştu.

Konular: ABD
‘Öfke Günü’ adını verdikleri eylem için göstericiler Washington'da Square Park’ta, New York'ta ise Manhattan'a yürüyor. [Fotoğraf: Reuters]

genç siyah kuruluşları, ferguson’da mike brown ile new york’ta eric garner ve akai gurley’in beyaz polisler tarafından öldürülmesini protesto ediyor.

sosyal medyada #millionsmarchnyc (new york’ta milyonların yürüyüşü) hashtag'iyle çağrıda bulunan organizatörler, gösteri polisin siyahlara karşı ‘ölçüsüz davranışlarına’ dikkat çekmeyi amaçlıyor. 

gösteriler eş zamanlı olarak new york ve washington kentlerinde gerçekleşiyor. 

‘öfke günü’ adını verdikleri eylem için göstericiler washington'da square park’ta, new york'ta ise manhattan'a yürüyor. 

new york'ta toplanan tepkili kalabalık, garner ve brown'u öldüren polislerin yargılanmasını gerekli görmeyen jüri heyetini eleştiren sloganlar atıyor. 

protestolar, 43 yaşındaki siyah amerikalı garner'ı boğazını sıkarak gözaltına alınırken ölümüne neden olan polisin aklanmasının ardından yeniden hız kazanmıştı. 

amatör video kaydındaki görüntülerde, astım hastası olan garner'ın boğazını sıkarak kelepçe takıp gözaltına almaya çalışan polislere ölümünden hemen önce defalarca "nefes alamıyorum" dediği görülmüştü. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;