ABD

ABD'de canlı yayında cinayet

ABD'de polis, Facebook'ta canlı yayında yaşlı bir adamı öldüren cinayet zanlısını arıyor.

Konular: ABD

abd'nin ohio eyaletindeki cleveland şehrinde polis, isminin steve stephens olduğu öğrenilen bir cinayet zanlısını arıyor. şüphelinin facebook hesabından canlı yayında yaşlı bir adamı öldürdü ve öncesinde işlediği cinayetleti itiraf etti.

ülke genelinde aranan 37 yaşındaki stephens, 74 yaşındaki robert gowdin sr. isimli kişiyi canlı yayında öldürdü. zanlının, cinayetin ardından ortadan kaybolduğu ve komşu eyaletlere geçmiş olabileceği değerlendiriliyor.

polis, cinayete kurban giden godwin'in katil zanlısını tanımadığını, rastgele seçilmiş bir kurban olduğunu düşünüyor.

Şüphelinin aracı. [Fotoğraf: Ohio polisi]

facebook'tan açıklama

facebook şirket sözcüsü, bu korkunç suç karşısında dehşete düştüklerini ve facebook'un bu iş alet edilmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi. sözcü, "güvenli bir ortam yaratmak için çok çalışıyoruz ve bir tehdit olduğunda emniyet güçleriyle daima temas hâlindeyiz" dedi.

suç teşkil eden unsurların facebook canlı yayınında görülmesi ilk değil. ocak ayında, chicago'da yaşayan 4 siyah, ırkçı söylemlerle 18 yaşındaki bir engelli beyaza saldırı görüntülerini canlı yayında paylaşmıştı. 

kaynak: reuters, cleveland polisi

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;