ABD

ABD'de gece kulübüne silahlı saldırı

ABD'de bir eşcinsel kulübüne düzenlenen ve 50 kişinin öldüğü, 53 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyı IŞİD üstlendi. Saldırıyı gerçekleştiren 29 yaşındaki Afgan asıll ABD vatandaşı Ömer Metin'in, saldırıdan önce ABD'nin acil telefon hattı 911'i arayarak IŞİD'e bağlılığını ilan ettiği açıklanmıştı. Ailesi ise Metin'in böyle bir bağı olmadığını savunuyor. ABD Başkanı Obama, "Bu bir nefret eylemi, bir terör eylemidir" dedi.

Konular: ABD

abd'nin florida eyaletinin orlando kentindeki bir eşcinsel gece kulübünde silahlı saldırı düzenlendi. saldırıda 50 kişi öldü, 53 kişi de yaralandı. şimdiye kadar edinilen bilgilere göre saldırı, afgan asıllı abd vatandaşı ömer metin tarafından gerçekleştirildi. işid, kendisine ait radyo istasyonu olan el beyan radyo'da yayımladığı açıklamayla saldırıyı üstlendi. açıklamada, ömer metin için "halifeliğin askerlerinden biri" ifadesi kullanıldı.

29 yaşındaki saldırgan ömer metin çatışmada öldürüldü.

güney florida'da silahlı güvenlik görevlisi olarak bir huzur evinde çalışan metin'in, saldırıdan önce abd'nin acil telefon hattı 911'i arayarak işid'e bağlılığını ilan ettiği açıklanmıştı.

açıklama, olayı soruşturan fbi ajanı tarafından saldırıdan saatler sonra yapıldı ancak saldırganın babası ve eski eşi, metin'in böyle bir bağlantısı olmadığını savunuyor. 

abd iç güvenlik bakanlığı'ndan peter king, saldırganın silah eğitimi olduğunu söyledi. 

olay, abd tarihinin en kanlı silahlı saldırısı olarak kayıtlara geçti. 

obama: terör ve nefret eylemi

abd başkanı obama, ülkede yaşanan en kanlı silahlı saldırıdan sonra kameraların karşısına geçti.

saldırının tüm amerikalılara yapılmış sayıldığını söyleyen obama, "soruşturma henüz devam etse de bunun bir terör eylemi olduğunu, bir nefret eylemi olduğunu biliyoruz" dedi. obama, bayrakların yas nedeniyle yarıya çekilmesi talimatı da verdi.

saldırı tüfeği kullanıldı

orlano valisi, saldırganın saldırı tüfeği kullandığını ve her yerde kan gördüklerini söyledi.

orlando polisi de saldırganın bir tabanca ve bir de ar15 tipi saldırı tüfeği taşıdığını söyledi, twitter hesabından yaptığı uyarıda gece kulubü ve civarından uzak durulmasını talep etti.

kulübün önündeki bir araç da bomba şüphesiyle kontrollü olarak patlatıldı.  

kaynak: reuters, afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;