ABD

ABD’de korkutan yanlışlık

ABD ordusunun, geçen yıl tam anlamıyla etkisiz hale getirilmeyen canlı şarbon bakterilerini, ülkedeki 9 eyalette bulunan laboratuvarlarla Güney Kore’deki askeri hava üssüne yanlışlıkla gönderdiği açıklandı.

Konular: Amerika

abd savunma bakanlığı pentagon sözcüsü steve warren, yaptığı yazılı açıklamada, utah eyaletindeki dugway’de bulunan orduya ait bir araştırma tesisinden söz konusu bakterilerin teksas, maryland, wisconsin, delaware, new jersey, tennessee, new york, california ve virginia eyaletleriyle güney kore’deki osan hava üssüne yollandığını kaydetti.

açıklamasında, “kamuya yönelik bilinen bir riskin bulunmadığını” belirten warren, laboratuvar çalışanlarının da şarbon bakterisine maruz kaldığını teyit edecek veya kendilerinde şüphelenilecek bir durumun görülmediği bilgisini verdi.

sağlık hizmetleri dairesi’ne bağlı hastalık koruma ve kontrol merkezi olaya ilişkin soruşturma başlattıklarını duyurdu. 

warren da yanlışlıkla gönderilen bakterilere ilişkin soruşturmada hastalık koruma ve kontrol merkezi ile işbirliği içinde bulunduklarını ifade etti. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;