ABD

ABD'de öldürülen Müslüman gençlerin ailesi konuştu

Kuzey Carolina'da öldürülen üç Müslüman gençten Deah Barakat'ın ailesi, yaşananların nefrete dönüşmesinden endişeli. Anne Leyla Barakat, "Bunun hiçbir şiddet için bahane olarak kullanılmasını istemiyoruz" dedi.

Konular: ABD
ABD'de okuyan Deah Shaddy Barakat, eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve baldızı Razan Muhammed Ebu Salha, Craig Hicks tarafından öldürülmüştü. [Fotoğraf: Facebook]

abd'nin kuzey carolina eyaletinde 10 şubat'ta üç müslüman gencin katil zanlısı için, kuzey carolina bölge savcılığı idam cezası istemeye hazırlanırken, cinayete kurban gidenlerden deah barakat'ın yaklaşık 30 yıldır abd'de yaşayan ailesi aa'ya konuştu.

baba nami barakat, "eşim ile ben çocuklarımızı barışçıl şekilde, islami yollarla yetiştirmeye çalıştık. nefreti değil sevgiyi, insanlara yardımı öğrettik. herkesin yardımına koşan, hep iyi şeyler yapmaya çalışan bir çocuktu. çok zor. başa çıkmaya çalışıyoruz ama inancımız sayesinde güçlüyüz" dedi.

anne leyla barakat ise şunları söyledi:

"bu olay bir nefret suçu ama benim daha büyük korkum, bunun yeni nefret suçlarını ortaya çıkarması. ben oğlumu kaybettim ama başka bir yerde hangi inançtan, ulustan olursa olsun başka bir evladın kaybedilmesi tehlikesinden korkuyorum. bunun hiçbir şiddet için bahane olarak kullanılmasını istemiyoruz."

"her şey yapılıyor"

deah barakat'ın erkek kardeş faris barakat da, "nefret suçu konusunda federal hükümetteki en iyi savcılardan biri atandı. chapel hill polis şefi de bunun park sorunuyla ilgili yansıtılmasından dolayı bizden özür diledi. adalet sisteminin yapması gereken her şeyi yaptığına inanıyoruz" diye konuştu.

barakat ailesi, kanunlar çerçevesinde olayın nefret suçu kriterlerine girip giremeyeceğini henüz bilmiyor. ancak istedikleri insanlar arasında bu olayın nefret suçu olarak kabul edilmesi.

davutoğlu ile görüşmek istiyorlar

olaydan sonra hristiyan ve yahudi komşularından da destek gördüklerini söyleyen baba barakat, new york'u ziyaret edecek başbakan ahmet davutoğlu ile görüşmek istediğini de ifade etti.

abd'nin kuzey carolina eyaletinin chapel hill kasabasında 10 şubat'ta 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi deah barakat, 21 yaşındaki eşi yusor muhammed ebu salha ve 19 yaşındaki baldızı razan muhammed, komşuları craig hicks tarafından başlarından vurularak öldürülmüş, olay ülke ve dünya genelinde büyük tepki çekmişti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;