Türkiye-ABD ilişkileri

ABD'den Davutoğlu açıklaması

Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakmasına ABD'den ilk yorum geldi. Beyaz Saray, "Davutoğlu ABD'nin iyi bir ortağıydı. Ayrılışının iki ülkenin IŞİD'e karşı işbirliğini etkilemesini beklemiyoruz" açıklaması yaptı.

beyaz saray, başbakan ahmet davutoğlu'nun görevi bırakması ve ak parti'nin olağanüstü kongreye gitmesiyle ilgili açıklama yaptı. sözcü josh earnest açıklamasında davutoğlu'nun, abd'nin "iyi bir ortağı" olduğunu belirtti. "davutoğlu'nun ayrılışının iki ülkenin işid'e karşı işbirliğini etkilemesini beklemiyoruz" dedi.

sözcü, "abd ve türkiye, işid'i zayıflatıp yok etmek için birlikte çalışıp ortak stratejiler geliştirmeye devam edecektir" diye de ekledi.

başbakan davutoğlu, 22 mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongrede aday olmayacağını, milletvekili olarak partide kalmaya devam edeceğini açıklamıştı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;