Suriye'de iç savaş

ABD'den güvenli bölge açıklaması

ABD yönetimi, Türkiye ve Ürdün’ün Suriye’de güvenli bölge oluşturacağı yönünde bir eğilim içinde bulunduğunu gösteren somut kanıtların olmadığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner [Fotoğraf: AA]

abd dışişleri bakanlığı sözcüsü mark toner’a, günlük basın brifinginde, ürdün’ün suriye’de güvenli bir bölge oluşturma girişimine ilişkin haberler soruldu. bu tür haberleri türkiye’de de gördüklerini belirten toner, “daha önce de belirttiğimiz gibi bu konudaki pozisyonumuz değişmedi. uçuşa yasak bölge veya askeri destek verilen diğer herhangi bir bölgenin oluşturulması önemli zorlukları beraberinde getiriyor. bunda net olduk. daha geniş bağlamda askeri, finansal zorlukların yanı sıra insani zorluklar da buna dahil” ifadesini kullandı.

türkiye ve ürdün’ün “güvenli bölge oluşturacakları yönünde bir eğilim içinde bulunduğunu gösteren somut kanıtların olmadığına” işaret eden toner, bölgede herkesin karşı karşıya olduğu dikkate değer güvenlik sorunlarının bulunduğunu kaydetti.

toner, suriye’nin kuzeyinde uçuşa yasak bir bölgeyi “türkiye’nin bu kez tek başına oluşturmak istediği” iddiasının yöneltilmesi üzerine, verilmemiş bir karar hakkında yorum yapmayacağını dile getirdi.

toner, türk hükümetiyle her zaman bir dizi güvenlik konularını görüştüklerini ifade etti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;