Suriye'de iç savaş

ABD’den YPG’ye 'artık silah yok'

ABD’nin Irak ve Suriye'de yürüttüğü operasyonun sözcüsü Albay Warren, “Artık YPG'ye silah ya da mühimmat sağlamıyoruz. Silah ve mühimmat yardımları Arapların başını çektiği Suriyeli muhaliflere gidecek” dedi.

[ARŞİV] [Fotoğraf: Reuters]

pentagon'da düzenlenen basın toplantısına sinevizyon aracılığıyla katılan, abd'nin işid'e karşı irak ve suriye'de yürüttüğü doğal kararlılık operasyonu'nun sözcüsü albay steve warren, bir gazetecinin, “üst düzey bir savunma bakanlığı yetkilisi, abd'nin ypg'ye artık silah ve mühimmat vermeyeceğini söyledi. bu durum böyle ise türkiye ile ilgili başka bir durum ortaya çıkıyor. buna ne dersiniz?” şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

“artık ypg'ye silah ya da mühimmat sağlamıyoruz. daha önce havadan balyalar halinde gönderdiğimiz silahlar ve mühimmat, suriye arap koalisyonu içindi. bundan sonra gelecekte yapılacak silah ve mühimmat yardımları incelemeden geçirilmiş, arapların başını çektiği suriyeli muhaliflere gidecek. şu andaki politikamız bu.”

warren, bu konuda türkiye'nin daha önce dile getirdiği kaygılarını anladıklarını belirtti. “türkler nato üyesi ve işid ile mücadelede yakın müttefikimiz. kendileri ile yakın temas halindeyiz. diplomatik görüşmelerin ayrıntılarından ya da aldığımız kararlardan bahsetmeyeceğim. elbette ki türklerin kaygıları var ve biz de bunları göz önüne alıyoruz. onlar müttefiklerimiz, işid'i yenme konusundaki ortak amaca erişmek için birlikte çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

türkiye'nin işid ile mücadelede aralarında suriyeli muhalif güçlere yakın hava desteğinin de olduğu çok büyük işler yaptığını belirten warren, “suriyeli muhaliflerin bazılarını eğit-donat programı kapsamında suriye'den çıkardık, türkiye'de eğittik ve geri yolladık. bunu özellikle dile getiriyorum çünkü bu yöntemin başarısız olduğu yönünde çok eleştiri var. evet, bu programı sürdürmemeye karar verdik. ama bu programın sonuçları ortada” diye konuştu.

kaynak: pentagon ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;