AB-Ukrayna İlişkileri

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım

AB, Ukrayna'daki krizden sorunlu tuttuğu Moskova yönetimine yönelik yeni yaptırımlarını açıkladı. Rusya savunma bakan yardımcılarına seyahat yasağı konuldu.

Konular: Ukrayna, Rusya
Yaptırım kararlarıyla Birinci Savunma Bakan Yardımcısı Arkady Bakhin (ortada) AB ülkelerine giremeyecek. [EPA]

ukrayna'nın doğusunda varılan ateşkes anlaşmasına rağmen avrupa birliği, rusya'ya yönelik yaptırımlarını sürdürüyor. son yaptırım kararlarına göre rusya birinci savunma bakan yardımcısı arkady bakhin ile savunma bakan yardımcısı anatoly antonov'a seyahat yasağı konuldu. ukrayna'daki krizde rol oynadıkları gerekçesiyle iki yetkilinin mal varlıkları da donduruldu. 

ab'den bu iki ismin dışında, üç rus ve 14 ukraynalı ile dokuz kuruluşa da yaptırım kararı geldi. 

ukrayna krizine çözüm arayan rusya, almanya, ukrayna ve fransa liderleri geçen hafta belarus'un başkenti minsk'te düzenlenen zirvede ateşkes konusunda  anlaşmıştı. 

ukrayna'da geçen nisan ayında kiev yönetimiyle doğudaki rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında başlayan çatışmalarda bugüne kadar 5 binden fazla insanın öldü. yaklaşık 1,5 milyon insanın da göç etmek zorunda kaldığı krizden dolayı kiev ve batılı ülkeler rusya'yı suçluyor. moskova'nın ayrılıkçılara silah ve asker desteği sağladığı iddiası var. rusya bu iddiaları reddediyor.

kaynak: reuters, afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;