ABD

ABD'li generalden sürpriz ziyaret

ABD'nin IŞİD karşıtı koalisyonunun komutanı General Joseph Votel, Suriye'nin kuzeyini ziyaret etti. Votel, operasyonların başlamasından bu yana Suriye'ye giden en üst düzey ABD ordusu yetkilisi oldu.

abd merkez kuvvetler'den (centcom) yapılan yazılı açıklamada, votel’ın suriye’de işid karşıtı yerel güçlere eğitim ve danışmanlık hizmeti sunan abd askerlerine moral ziyareti gerçekleştirdiği bilgisi paylaşıldı.

açıklamada, “general votel, suriyeli arap savaşçılar ve suriye demokratik güçleri liderleriyle çalışan amerikalı askeri danışmanlarla bir araya geldi.” ifadesi kullanıldı.

amerikalı komutanın ziyaret ettiği bölgeye ilişkin bilgi paylaşılmazken abd medyasında yer alan haberlerde votel'ın yaklaşık 11 saat suriye’de kaldığı belirtiliyor.

mc gurk: rakka saldırısı için oradaydı

açıklamaya karşın, abd başkanı barack obama’nın daeş karşıtı küresel koalisyon özel temsilcisi brett mc gurk, twitter hesabından ziyarete ilişkin, “işid liderleri ses kayıtlarını karanlıkta yapmaya mahkum edilirken general votel, rakka saldırısı planı için suriye’deydi” paylaşımında bulundu.

centcom’daki görevine geçtiğimiz aylarda başlayan votel, abd’nin işid karşıtı kampanyasına başladığı 2014’ten bu yana suriye’ye giren en üst düzey askeri yetkilisi oldu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;