ABD Başkanlık seçimi

ABD'nin ilk başörtülü milletvekili

ABD'nin ilk başörtülü milletvekili Ilhan Omar, Minnesota'dan Temsilciler Meclisi'ne seçildi.

[Fotoğraf: Mark Vancleave]

abd'de seçimlerinde somali kökenli ilhan omar, ülkenin ilk başörtülü milletvekili oldu. yerel bir gazetenin haberine göre, demokrat partili 34 yaşındaki ömer, ülkedeki başkanlık seçiminin yanı sıra kongre'nin iki kanadı senato ve temsilciler meclisi için de yapılan seçimde, minnesota'dan milletvekili seçildi.

ömer, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından yaptığı açıklamada, "bu yeni bir şeylerin başlangıcı. şehrimizin tarih yazma geleneği var. kentimin farklı insanlarını temsil ettiğim, onlarla birlikte ve onlar için şampiyon olduğuma mutluyum" ifadelerini kullandı.

doğu afrikalı kadınları, aktif siyasette yer almaları konusunda destekleyen "women organizing women" (wow) adlı sivil toplum kuruluşunda yöneticilik de yapan somali göçmeni ömer, "yetenekli bir idareci" olarak tanınıyor.

ömer'in siyasi hayatının, somali iç savaşı ve kenya'daki mülteci kampında başladığı biliniyor.

işletme, siyaset bilimi ve uluslararası çalışmalar bölümlerinden diplomaları olan ömer, kendi internet sitesinden yaptığı açıklamada da, bir yıldan fazladır devam eden çalışmalarının sonucunu aldıklarını belirtti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;