ABD

ABD'nin ilk Müslüman kadın yargıcı ölü bulundu

ABD'nin ilk siyah Müslüman kadın yargıcı Sheila Abdus Salaam, Hudson Nehri'nde ölü bulundu.

Konular: ABD
Arşiv [Fotoğraf: AP]

çarşamba günü new york ve new jersey eyaletleri arasındaki hudson nehri'nde bulunan cesedin, abd'nin ilk siyah müslüman kadın yargıcı sheila abdus salaam’a ait olduğu açıklandı.

new york polis teşkilatı, 65 yaşındaki new york yüksek mahkemesi yargıcı abdus salaam'ın ölüm nedeninin otopsi sonucu tespit edileceğini duyurdu.

sheila abdus salaam, 1991 yılında atanarak abd'nin ilk müslüman kadın yargıcı unvanını almıştı. 2013’te de amerika birleşik devletleri temyiz mahkemesi’ne atanan ilk afrika kökenli amerikalı kadın olmuştu.

kaynak: reuters ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;