Enerji

‘Açık veya gizli zam yok’

Enerji Bakanı Yıldız, elektrik fiyatlarına Aralık ve Ocak aylarında açık veya gizli zam yapmadıklarını, ancak bazı elektrik şirketlerinin faturaları geç kestiklerini belirtti.

Konular: Türkiye
Yıldız, bakanlık toplantı salonunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyelerinin sorularını yanıtladı. [Fotoğraf: AA]

türkiye'de elektrik fiyatlarında bir artış olup olmadığı sorulan enerji ve tabii kaynaklar bakanı taner yıldız, “bundan üç ay, beş ay önce hangi birim fiyattan elektrik ödüyorsak, şimdi ondan ödüyoruz. önceki ay aynı birim miktarda elektriği kullanmışsa, ona 65 lira ödemişse, yine bu ay da 65 lira ödeyecek. biz denetlemelerimize devam ediyoruz. uyarılarımızı yapıyoruz. her şirketin görevini doğru yapmasını temin ediyoruz” dedi.

yıldız, aralık ve ocak aylarında elektrik fiyatlarına açık veya gizli zam yapmadıklarını vurguladı. bazı elektrik dağıtım şirketlerinin faturaları geç kestiklerini söyleyen yıldız, "onları uyardık. aralık ayında kesmediğiniz faturayı, ocak'ta müşteriye kestiniz. bu doğru bir şey değil. her ay kesmeniz lazım. onlar da bunu telafi edeceklerini söylediler" diye konuştu.

‘fiyat farkı vergiden’

yıldız, ''benzin fiyatları türkiye'de daha düşük seviyelere inebilir mi?'' sorusuna "benzin ve motorin fiyatları dünyada neredeyse aynı. fakat ülkelere göre uygulanan vergiler farklılık gösteriyor. fiyat farkı da buradan kaynaklanıyor" cevabını verdi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;