2016 Rio Olimpiyatları

Açılışta başkan Temer yuhalandı

Türkiye'nin de 79 sporcuyla katıldığı Paralimpik Oyunları açılış töreniyle başladı. Rousseff'in yerine atanan Brezilya Devlet Başkanı Temer açılışta yuhalandı.

Paralimpik Oyunlarına 160 üke katılıyor [Reuters]

18 eylül'e kadar sürecek paralimpik oyunları'nın açılışı maracana stadyumu'nda yapıldı. 160 ülke geçiş yaptı, tribünlerde 50 binden fazla seyirci açılışı takip etti.

4300 sporcunun madalya mücadelesi vereceği organizasyonda bazı seyirciler devlet başkanı michel temer'i yuhaladı. çarşamba günü göreve başlayan yeni devlet başkanı, katıldığı ilk organizasyonda yuhalanmış oldu.

bu, temer'e gösterilen ilk tepkii değildi. 4 gün önce rio de janeiro ve sao paulo kentlerinde temer'in devlet başkanlığına karşı çıkanlar sokağa inmiş, protestolara on binlerce kişi katılmıştı.

senato, 31 ağustos'ta, görevi kötüye kullandığı iddiasıyla rousseff'in azli için yapılan oylamada 20'ye karşı 61 oyla devlet başkanının görevine son verilmesi yönünde karar vermişti. rousseff'in görevden azledilmesinin ardından yerine geçen temer, 1 eylül'de yemin ederek görevine başlamıştı. temer, rousseff'in yerine 2018 sonuna kadar görev yapacak.

geçen oyunlarda 1'i altın 10 madalya kazanan türkiye'nin bayrağını judocu mesme taşbağ taşıdı.

organizasyonda aynı zamanda mülteci takımı da var. takım iki kişiden oluşuyor. suriyeli yüzücü ibrahim el hüseyin ve iranlı diskçi shahrad nasajpour. 

kaynak: reuters ve al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;