Kültür-Sanat

Açlık Oyunları gişede rekor kırdı

Geçen cuma gösterime giren 'Açlık Oyunları: Alaycı Kuş' 2014 yılının ilk üç günde en iyi hasılatı elde eden filmi oldu. Ama bu performansa rağmen filme ilgi serinin ilk iki filminin gerisinde.

Konular: Kültür-Sanat
Filmde mücadeleci ve fedakar bir karakter olan 'Katniss'i Jennifer Lawrence canlandırıyor.

tüm dünyada sinema salonlarının nabzını tutan, izleyici sayısı oranlarını yıl, hafta ve gün olarak arşivleyen box office rakamlarına göre 'açlık oyunları: alaycı kuş' 2014 yılı için iyi, ancak kendi seri performansı için kötü bir başlangıç yaptı. bu güne dek ilk üç günde 100 milyon dolar hasılatı aşan film sayısı 14. bunlardan ikisi ve şimdi eklenen üçüncüsüyle birlikte 'açlık oyunları' serisinin üç filmi. geçtiğimiz cuma günü tüm dünyada aynı anda gösterime giren 'açlık oyunları: alaycı kuş / hunger games: mockingjay part 1', ilk üç gününde 123 milyon dolarlık bir gelir elde ederek, transformers'dan sonra yılın en çok izlenen filmi oldu.

jennifer lawrence ve liam hemsworth'un başrollerini paylaştığı, dünyanın sürekli bir kıtlık ve yoksulluk içinde olduğu, kendi bölgesini koruma altına alabilmek için gönüllü ya da seçilen gençlerin bir ölüm avına çıktığı filmin yönetmenliğini francis lawrence üstleniyor. alaycı kuş bölümünü 140 milyon dolara mal eden yapımcı firma, serinin önceki filmlerinde ilk üç günde 150 milyon doları geçmişti. aralarında türkiye'nin de bulunduğu 85 ülkede gösterilen 'açlık oyunları: alaycı kuş'un izleyicilerinin yüzde 60'ı 25 yaş altındaki kadınlar.

filmin konusu

katniss (jennifer lawrence), varlığından haberdar olmadığı, 13. bölge'yi keşfeder. bu bölge, daha önce kimsenin hakkında bir şey bilmediği ve diğer bölgelerin aksine yeraltına inşa edilmiş bir kenttir. katniss'in 13. bölge'deki isyana katılması, onu snow ile karşı karşıya getirir. tüm hikayede çok kritik anlarda yanında olan peeta ise başkan snow tarafından beyni yıkanmış bir halde katniss'e cephe almıştır.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;