Atletizm

'Adidas atletizmde sponsorluğu bıraktı'

Alman spor giyim devi Adidas'ın, Uluslararası Atletizm Federasyonu ile olan 11 yıllık sponsorluk anlaşmasını bitime 4 yıl kala sonlandırdığı iddia edildi.

Konular: Spor, Diğer Sporlar

bbc'nin haberine göre atletizmin en büyük sponsorunun anlaşmasını sonlandırmasının sebebi geçen yıl aralık ayında artan doping ve yolsuzluk iddiaları.

iki taraf arasındaki sponsorluk anlaşması kasım 2008'de yıllık 8 milyon dolar ödeme karşılığında imzalanmıştı.

adidas, canon, toyota, seiko, tdk, tbs ve mondo ile birlikte atletizm resmi partnerlerinden biriydi.

2015'in son günlerinde fransız polisi, uluslararası atletizm federasyonu birliği'nin (iaaf) eski başkanı lamine diack'ı dopinge bağlı yolsuzluk suçundan gözaltına almış, daha sonra serbest bırakmıştı.

diack’ın, iaaf’nin pazarlama bölümünün yöneticisi olan oğlu pape massata diack, rusya'daki doping skandallarının üstünü kapatarak yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle görevinden istifaya zorlanmıştı. iaaf’nin mali işlerinden sorumlu aynı zamanda da rusya atletizm federasyonu başkanı valentin balakhnishev, yine skandalın ortaya çıkmasının ardından iaaf'deki görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;