Türkiye

Adıyaman'da 1 şehit

Adıyaman'da PKK'nın saldırısında yaralanan asker şehit oldu. TSK, Kuzey Irak, Kars, Şırnak ve Hakkari'de tespit edilen PKK hedeflerini havadan vurdu. Kuzey Suriye'de 31 IŞİD hedefi de obüs topları ve koalisyon uçaklarınca vuruldu.

[Fotoğraf: DHA]

adıyaman'da, cuma günü pkk'lıların roketatar ve uzun namlulu tüfeklerle düzenlediği saldırıda yaralanan asker, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

adıyaman'da cuma öğleden sonra boğazözü köyü yakınlarında pkk mensupları tarafından askeri aracın geçişi sırasında roketatarlı saldırı düzenlendi. roket mermisinin isabet etmesinin ardından araçta bulunan askerlere, pkk'lılarca uzun namlulu tüfekle de ateş açtı. askerlerin ateşe karşılık vermesiyle çatışma çıkarken, örgüt üyeleri bir süre sonra dağlık araziye kaçtı. saldırıda yaralanan askeri aracın sürücüsü olan 21 yaşındaki jandarma er mücahit şimşek, götürüldüğü adıyaman üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesi'nde bu sabah doktorların müdahalesine karşın kurtarılamayarak şehit oldu. şehit askerin cenazesi, yapılacak otopsinin ardından il jandarma komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketi kahramanmaraş'a gönderilecek.

pkk'ya hava harekâtı

türk silahlı kuvvetlerine (tsk) ait savaş uçaklarıyla irak'ın kuzeyindeki hakurk bölgesi ile kars, şırnak ve hakkari'de tespit edilen 13 pkk hedefi imha edildi.

genelkurmay başkanlığından yapılan açıklamaya göre, irak'ın kuzeyindeki hakurk bölgesine dün akşam 22.00-22.46 saatlerinde savaş uçaklarıyla harekat düzenlendi.

operasyonda, bölgede tespit edilen 2 pkk hedefi ateş altına alınarak imha edildi. hasar tespit çalışmaları sürüyor.

yurt içinde tespit edilen hedeflere yönelik de operasyon gerçekleştirildi.

buna göre, savaş uçakları, dün saat 06.50 sıralarında kars kağızman kırsalında tespit edilen 2, 12.30-13.51 saatlerinde şırnak kırsalındaki 6 ve 05.53-16.10 saatlerinde ise hakkari çukurca'da belirlenen 3 olmak üzere toplam 11 hedefi imha etti.

lice'de 10 ton patlayıcı ele geçirildi

diyarbakır'ın lice ilçesinde operasyonda patlayıcı yapımında kullanılan yaklaşık 10 ton amonyum nitrat ve çok sayıda silah ele geçirildi. lice ilçesi'nde 23 haziran'da pkk'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'bayrak-14 şehit jandarma teğmen abdülselam özatak müşterek özel birlik operasyonu' devam ediyor. dün pkk'lılarla sıcak temasın ve çatışmaların yaşandığı operasyonda 3 asker yaralanmıştı. operasyonlar bugün de ilçenin dağlık ve ormanlık alanlarında devam ederken, patlayıcı yapımında kullanılan yaklaşık 10 ton amonyum nitrat ve çok sayıda silah ele geçirildi. ele geçirilen malzemelerin detayları valilik tarafından daha sonra açıklanacak.

işid'e ait 31 hedef vuruldu

suriye'nin kuzeyindeki işid hedefleri, fırtına obüsü atışları ve koalisyon uçaklarınca düzenlenen hava harekatıyla vuruldu. türkiye'ye yönelik atış yapma hazırlığında olduğu belirlenen işid'e ait silah mevzisi, katyuşa ve havan silahlarından oluşan 31 hedef imha edildi.

hedefler, türk silahlı kuvvetleri tarafından yapılan fırtına obüsü atışları ve koalisyon uçaklarınca gerçekleştirilen 2 hava harekâtı sonucunda vuruldu. ilk tespitlere göre, 8 işid üyesi etkisiz hale getirildi.

ayrıca 15 savunma mevzisi ve örgütün kullandığı 5 bina imha edildi.

kaynak: aa, dha, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;