Bilim-Teknoloji

Adobe'dan stil kopyalama yazılımı

Photoshop'un üreticileri, bir fotoğraftan diğerine yapay zeka yardımıyla 'stil transferi' gerçekleştiren algoritma geliştirdi.

Konular: Bilim-Teknoloji

photoshop'un geliştiricisi adobe şirketi ve cornell üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, bir fotoğraftan diğerine 'stil transferi' gerçekleştiren bir algoritma geliştirdi. yapay zekanın 'derin öğrenme' metodunu kullanan araştırmacılar, bir fotoğraftan diğerine ışık, renk ve perspektif aktarmayı başardı.

benzer bir işe yarayan prisma uygulaması, fotoğrafınızın ünlü bir ressamın tablosu gibi görünmesini sağlayan yazılım, bu algoritma ile karşılaştırılabilir (facebook ve google da benzer çalışmalar yapmıştı). araştırmacılar, prisma'nın aksine bu çalışmada fotoğraftaki çizgi ve objeleri değiştirmeyip, renk ve ışık yansımalarını kopyalamayı başardı. işte birkaç örnek:

yazılım, aslında bir photoshop uzmanı gibi çalışıyor. sadece arka plan renklerini, gökyüzünü ve ışıkları değiştirmekle kalmıyor, pencerelerdeki yansımaları dahi düzenliyor. ancak çizgilerde değişiklik yapmıyor, nesnelerin şekline dokunmuyor.

yazılım şimdilik araştırma aşamasında olsa da başarılı sonuçlar veriyor. bu tekniğin adobe'un en meşhur yazılımı photoshop'a veya lightroom'a eklenip eklenmeyeceğini ise zaman gösterecek.

araştırmayla ilgili detaylı bilgiye buradan, yazılımın açık kaynaklı kodlarına ise buradan ulaşabilirsiniz.

kaynak: the next web

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;