Premier League

'Affedilemez bir karar'

Leicester City'ye geçen sezon tarihinin en büyük başarısını yaşatan teknik direktörü Ranieri, takım bu sezon küme düşme potasına girince kovuldu. Spor dünyası Leicester yönetiminin bu kararına tepkili.

Konular: Spor, Futbol
Leicester City'nin en yakın takipçisi Tottenham Hotspur [Reuters]

ingiltere'nin efsanevi futbolcularından gary lineker, leicester'ın ranieri'yi kovmasını 'affedilemez bir karar' olarak değerlendirdi. eski leicester oyuncusu, takıma tarihinin ilk şampiyonluğunu getirmesinden henüz 1 yıl bile geçmemesine karşın böyle bir kararın çıkmasını anlam veremediğini bildirdi:

"ranieri'nin leicester city için yaptıklarından sonra onu kovmak açıklanamaz, affedilemez bir karardır"

eski leicester oyuncularından alan smith ise "premier lig'de son 10 yılda çok sürpriz kararlar çıktı. ama bu bana göre en şaşırtıcısı oldu" dedi.

eski futbolculardan tony cottee de "zamanlaması daha kötü olamazdı. sonuçta pazartesi günü liverpool karşısında kritik bir maça çıkacaklar. sanırım bir anlaşmazlık var. yoksa böyle bir kararın çıktığını düşünemem. bu gece düğmeye basmak bir panik hali gibi geliyor. soyunma odasında yaşananları bilmiyorum. sadece bir tuhaflık var" açıklamasını yaptı.

cottee, taraftarın buna tepki gösterebileceğini de sözlerine ekledi. 

ingilizlerin tecrübeli teknik adamlarından harry redknapp "şaşırmadım ama büyük hayal kırıklığına uğradım. çok iyi iş çıkarmıştı" derken eski futbolculardan ian wright da "talihsiz bir karar. şu an kendimi bir leicester futbolcusunun yerine koyuyorum. nasıl hissediğimi düşünemiyorum. sonuçta şampiyon bir teknik adam var giden" dedi. 

chelsea'de şampiyonluk turu attıktan bir sezon sonra italyan meslektaşına benzer süreç yaşayan ve başkent ekibindeki görevine son verilen portekizli çalıştırıcı jose mourinho, ranieri'ye "yazdığın tarihi kimse silemez" ifadeleriyle destek verdi.

yerine kim gelecek? 

afp'nin haberine göre ranieri'nin koltuğu için 5 aday var. bunlardan biri de eski leicester oyuncusu, eski galatasaray teknik direktörü roberto mancini. italyan ile birlikte diğer adaylar roy hodgson, david wagner, frank de boer ve nigel pearson. 

kaynak: afp ve bbc

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;