Afganistan

Afganistan'da istihbarat merkezine saldırı

Kabil'de peş peşe iki ayrı saldırıda 3 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.

afganistan'ın başkenti kabil'de peş peşe düzenlenen iki saldırıda en az 3 kişi öldü, 38 kişi de yaralandı.

sağlık bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıların kabil'in arzan kimat bölgesindeki istihbarat merkezi ve 6. bölge polis merkezine yönelik olduğu açıklandı.

içişleri bakanlığı ilk saldırının, yerel saatle 12.30 sularında bomba yüklü araçla kabil'in 6. polis merkezini hedef aldığı ve ardından bir diğer saldırganın polis merkezine girdiğini açıkladı. açıklamada, polis merkezine giren saldırganla güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandığı belirtildi.

ilk saldırının ardından ikinci saldırının da aynı yöntemle kabil'in arzan kimat bölgesindeki istihbarat merkezine düzenlendiği ve iki saldırganın etkisiz hâle getirildiği açıklandı.

her iki saldırıyı üstlenen taliban sözcüsü zabihullah mücahit ise saldırılarda onlarca güvenlik görevlisinin öldüğünü iddia etti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;