Dünya

Afganistan'da Taliban operasyonu

Afganistan'ın farklı bölgelerinde son 24 saatte düzenlenen operasyonlarda Taliban üyesi 17 kişi öldürüldü. Operasyonda 12 Taliban üyesi de yaralandı.

Konular: Afganistan, Taliban
Afgan ordusu Taliban ile mücadele için yabancı askerlerden eğitim alıyor. [Getty - Arşiv]

afganistan içişleri bakanlığı operasyonların kunar, nangarhar, kandahar, zabul, logar, herat ve helmand vilayetlerinde yapıldığını açıkladı. yapılan aramalarda çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirildi. üç taliban üyesi de yakalandı.

taliban sözcüsü zabiullah mucahid, içişleri bakanlığı'nın verdiği sayıların gerçeği yansıtmadığını savundu. sözcü son 24 saatte düzenledikleri saldırılarda çok sayıda afgan ve yabancı askeri öldürdüklerini iddia etti.

savunma bakanlığı ise gazne ve farah vilayetlerinde taliban'ın düzenlediği bombalı saldırılarda üç afgan askerin öldüğünü duyurdu.

bakanlık taliban'ın yol kenarlarına yerleştiği 75 bombayı da etkisiz hale getirdiklerini açıkladı.

taliban afganistan'da islami bir devlet kurmak için hükümet güçleriyle çatışıyor.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;