İşgal sonrası Afganistan

Afganistan'da yabancılara saldırı

Taliban, başkent Kabil'de Amerikalı sivil toplum kuruluşu görevlilerinin kaldığı binayı bomba ve silahlı saldırıyla ele geçirdi. İntihar bombacısı dışında ölen yok, altı kişi binada mahsur.

Konular: Afganistan, Orta Asya
Binada kalanları kurtarmak için düzenlenen operasyona çok sayıda Afgan güvenlik görevlisi katılıyor. [Reuters]

gelecek hafta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi afganistan'dan saldırı haberleri gelmeye devam ediyor. başkent kabil'de yabancıların aileleriyle birlikte kaldığı bir misafirhaneye intihar saldırısı düzenlendi. olayda üzerindeki bombayı ateşleyen saldırgan dışında ölen olmadı, ancak patlamanın hemen ardından bina saldırganlar tarafından ele geçirilince üçü amerikan vatandaşı altı kişi içeride mahsur kaldı. 

görgü tanıkları patlama sonrası silahlı çatışma çıktığını, bu sırada en az 20 kişinin binadan kaçmayı başardığını belirtiyor. 

binada kalanların çoğunun 'barışın kökleri' isimli abd merkezli sivil toplum örgütü üyesi olduğu bildirildi. 

kabil polis sözcüsü haşmet stanikzayi, binaya giren saldırganların bazılarının üzerinde bomba olduğunu ve bombaları patlatma tehdidinde bulunduğunu söyledi. güvenlik güçlerinin saldırganları etkisiz hale getirme çabası sürüyor.

afganistan içişleri bakanı ayub salangi reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, binadan kurtarılanlardan birinin avustralya vatandaşı olduğunu, diğerlerinin kimliklerinin henüz tespit edilemediğini ifade etti.

saldırıyı üstlenen taliban, hedefin misafirhanede kalanlar ve bir kilise olduğunu bildirdi.

örgüt bir süredir 5 nisan'da yapılacak seçimleri sabote etmeye yönelik saldırı tehdidinde bulunuyordu. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;