İşgal sonrası Afganistan

Afganistan'daki intihar saldırısında 33 ölü

Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar kentinde düzenlenen intihar saldırısında 33 kişi hayatını kaybetti.

nangahar sağlık şubesi müdürü nacibullah kamaval, afganistan’ın doğusundaki nangarhar kent merkezinde düzenlenen saldırıdan sonra bölgedeki hastanelere 33 kişinin cesedinin götürüldüğünü söyledi.

kamaval, patlama nedeniyle yaralananların sayısının ise 100'den fazla olduğunu belirtti. yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğunu belirten kamaval, ölü sayısının artabileceğini ifade etti.

nangarhar emniyet müdürü fazel ahmad şerzad, bomba yüklü motosikletle kalabalık bir pazar yerinde düzenlenen intihar saldırısında 22 sivilin öldüğünü, 50 sivilin yaralandığını söylemişti.

saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

taliban sözcüsü zabiullah mücahid, bir açıklama ile nangarhar'daki saldırıyı kınayarak, saldırıdan kendilerinin sorumlu olmadığını öne sürdü. taliban, daha önce de sivil kayıplarına neden olan saldırıları üstlenmemişti. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;