Kültür-Sanat

Afyonkarahisar’da müzik müzesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde açılan müze, Alman işadamının bağışıyla Türkiye’nin en çok esere sahip müzik müzesi olma özelliğine kavuştu.

Konular: Kültür-Sanat
Müzik aletleri müzesi, Afyonkarahisar'da kuruldu.

Wolfgang Ott (sağda) ve İbrahim Alimoğlu (sağda 2) müzenin bağışçıları arasında.
[[AA]]
ibrahim alimoğlu müzik müzesi, hem afyon hem de türkiye için sıra dışı bir örnek. bundan altı ay önce kurulduğundan bu yana sürekli yapılan bağışlarla 540 eserlik bir koleksiyona şimdiden sahip oldu bile. müzenin en büyük bağışçısı, kendi koleksiyonundan 250 enstrümanı geçtiğimiz gün teslim eden alman koleksiyoncu wolfgang ott oldu.

müze binasında gerçekleştirilen bir seremoni ile enstrümanları teslim eden wolfgang ott’un koleksiyonunda afrika, asya, avrupa, amerika ve avustralya’dan örnekler bulunuyor. beş kıtanın müzik geleneğini yansıtan koleksiyonunun büyük kısmı bundan böyle afyonkarahisar kentinde yer alan müzede görülebilecek.

afyon kocatepe üniversitesi devlet konservatuarı ibrahim alimoğlu müzik müzesi’nde diğer bağışlar ve mevcut koleksiyonla birlikte toplam eser sayısı 540’a ulaştı. en yeni enstrümanın 30 yıllık olduğu müzenin ilk bağışçısı da işadamı, müzeye adı verilen ibrahim alimoğlu oldu.

kaynak: anadolu ajansı

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;