PKK

Ağrı ve Iğdır’da PKK saldırıları

Ağrı Valiliği, Doğubayazıt ilçesi ve Iğdır’da PKK’lılar tarafından TIR’ların durdurduğunu ve ateşe verdiğini duyurdu. Olaya müdahale etmek isteyen askerlerle PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

Konular: PKK, Türkiye
PKK'nın yaktığı TIR ve iş makinelerinin sayısı artıyor. [Fotoğraf: DHA-Arşiv]

ağrı valiliği, doğubayazıt ilçesi ve iğdır’da 3 tir’ın pkk’lılarca ateşe verildiğini, ardından da çiftlik, türkmen, cebelikümbeti, demirkapı ve demirtepe köyü sakinlerini zorla toplayıp, çözüm sürecinin bittiğini ve savaş çıkacağını söylediklerini açıkladı. örgüt mensuplarının köy sakinlerini tehdit ederek, ilçe merkezinde eylem yapmaya zorladığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"nitekim bu amaçla doğubayazıt-iğdır ve doğubayazıt-gürbulak karayolunda canlı kalkan ve güvenlik güçlerine hedef yapmak maksadıyla getirdikleri köylülerle yolları kapatarak, 3 tir’ı yükleriyle yakmışlardır. olaya müdahale eden güvenlik güçlerimize, teröristler vatandaşları da kendilerine kalkan yaparak, dört ayrı noktadan ateş etmişlerdir. güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi üzerine teröristler kaçmışlardır."

iki saldırı eş zamanlı olarak gerçekleşti. saldırılardan biri türkiye-iran sınırında bulunan gürbulak sınır kapısı'na yaklaşık 20 kilometre mesafede gerçekleşti. pkk’lıların 'dur' ikazlarına uymaması sebebiyle tir'lar önce kalaşnikof tüfeklerle tarandı ardından da molotofkokteyli ile yakıldı.

açılan ateş sonucu kurşunlar iran plakalı olduğu belirlenen tir'lara isabet ederken, iki tir da yanarak kül oldu. polis ve jandarma, türkiye-iran uluslarası karayolunu sabaha kadar trafiğe kapattı. iranlı tir sürücüleri kalabalık bir grubun uzun namlulu silahlarla kendilerine 'dur' ikazında bulunduklarını belirterek, "korktuğumuz için durmadık. bu sırada bize ateş açtılar. tir'larımızı taradılar" dediler. çıkan olaylarda iranlı bir sürücü yaralandı.

diyadin'de el yapımı patlayıcı ele geçirildi

Ele geçirilen el yapımı patlayıcılar.
[[Fotoğraf: DHA]]

doğubayazıt'taki olayların ardından diyadin ilçesinde de 25-30 kişilik grup havai fişeklerle gösteri yaptı.
gruba polisin müdahalede bulunduğu ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"grubun ara sokaklara bıraktığı çantanın içinde 15 kola kutusuyla hazırlanmış el yapımı patlayıcı bulunmuş ve imha edilmiştir. pkk terör örgütünün amacının il ve ilçe merkezinde kalkışma eylemleri gerçekleştirmek, halka zorla silah vererek, güvenlik güçleriyle çatışmaya sokmak, vatandaşlarımızı bizzat katlederek, güvenlik güçlerini suçlamak amacını taşıdığı tarafımızdan bilinmektedir.”

mardin’de molotoflu eylem

mardin'in nusaybin ile hemen karşısında bulunan suriye'nin kamışlı kenti arasındaki bölgeye askerler tarafından güvenlik ve yasadışı geçişleri engellemek için hendek kazıldı. pkk'nın gençlik yapılanması ydg-h'liler gece saatlerinde hendeği protesto etmek için devrim ve abdulkadir paşa mahallelerini birbirine bağlayan ahmet kaya köprüsü üzerinde bir araya geldi. köprüyü kapatan grup araçların geçişine izin vermedi. gruptakiler olay yerine giden polis ekiplerine de ses bombası, havai fişek ve molotofkokteyli attı. polisin gaz bombası ve basınçlı suyla müdahalesi sonrası gruptakiler ara sokaklara kaçıp dağıldı.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;