Türkiye

Ağrı'da buz üstünde bir minare

Ağrı'da, buz tutan Yazıcı Barajı'nın altındaki caminin yüzey üzerinde kalan minaresi, sunduğu manzara ile birçok fotoğrafçıyı Başçavuş Köyü'ne çekiyor.

Konular: Türkiye
Fotoğraf: AA

ağrı'da, buz tutan yazıcı barajı'nın altındaki caminin yüzey üzerinde kalan minaresi, sunduğu manzara ile birçok fotoğrafçıyı kent merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan başçavuş köyü'ne çekiyor.

köyde, birçok yapı ile birlikte cami de yazıcı barajı'nın yapımı sonrasında sular altında kalmıştı. 

Fotoğraf: AA

köy sakinlerinden ömer akkaya'nın anlatımına göre, köyde barajın yapımından sonra hane sayısı 250'den 22'ye düştü, köylülerin çoğu da istanbul ve kocaeli gibi kentlere göç etti: 

yazın barajdaki su seviyesinin arttığını anlatan akkaya, "yazın baraj suyu tutulduğunda su altında kalan caminin minaresinin de yarısı su altında kalıyor. şimdi minare buz tutan barajın içinde. böyle bize hatıra kalmış. minareyi görmek için ziyaretçiler yaz kış buraya gelip telefonla, fotoğraf makinesiyle ya da kamerayla minareyi çekiyorlar" diye konuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;