İran

Ahmedinejad'a seçim yasağı

İran'ın mevcut cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve rakibi Ebrahim Raisi, Mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine aday olabilmek için seçim kurumundan izin alırken, eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın seçime girmesi yasaklandı.

Konular: İran

iran'ın mevcut cumhurbaşkanı hasan ruhani ve rakibi ebrahim raisi, mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine aday olabilmek için seçim kurumundan izin alırken, eski cumhurbaşkanı mahmud ahmedinejad'ın seçime girmesi yasaklandı.

ilımlı cenahtan ruhani ile dini lider ayetullah ali hamaney'in desteklediği aday raisi'nin seçimde tarafları belirlemesi bekleniyor. hamaney'in yakın zamanda ahmedinejad'a seçime girmeme tavsiyesinde bulunduğu ancak ahmedinejad'ın buna rağmen başvurduğu biliniyor.

ahmedinejad, kısa süre önce al jazeera'ye verdiği mülakatta, iran dahil bölge ülkelerinin özellikle suriye’deki politikasını değiştirmesi gerektiğini savunmuştu. mayıs ayında iran’da düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıklayan ahmedinejad, dini lider hamaney’in kendisinin adaylığını istemediği şeklindeki haberleri reddetmiş, sadece o yönde bir tavsiyede bulunduğunu söylemişti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;