Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

AK Parti'de üç vekile ihraç talebi

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra Hükümet'i eleştiren milletvekilleri Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ve Haluk Özdalga, ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Kalkan Twitter hesabından istifa ettiğini duyurdu.

Haberin Öne Çıkanları

Üç milletvekili disipline sevk edildi

Kalkan istifa ettiğini duyurdu

Günay basın toplantısı yapacak

Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ve Haluk Özdalga'nın AK Parti'den kesin ihracı istendi.

ak parti merkez yürütme kurulu'nun perşembe akşamı yaptığı toplantıdan üç milletvekiline ihraç istemi çıktı. son günlerde, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna karşı hükümet'in attığı adımları eleştiren ertuğrul günay, haluk özdalga ve erdal kalkan kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi. 

kararı yazılı açıklamayla duyuran akp genel başkan yardımcısı hüseyin çelik üç milletvekili için "son zamanlarda, parti disiplinine ve politikalarına, temel ilkelerimize ve hükümet icraatlarına aykırı, partimizi ve hükümetimizi tahkir ve tezyif edici sözlü ve yazılı beyanlarından dolayı, tedbirli olarak kesin ihraç edilmeleri talebiyle müşterek disiplin kurulu'na sevk edilmelerine myk'mız tarafından karar verilmiştir" ifadesini kullandı. 

'istifa ediyorum'

disiplin kuruluna sevk edilen izmir milletvekili erdal kalkan, twitter hesabında partisinden istifa ettiğini duyurdu. kalkan, “kalkınma partisi’nden istifa ediyorum. biliniz ki dünya dönüyor, halkımız da aptal değil. yolunuz kapalıdır” ifadelerini kullandı.

'istenmediğimiz yerde durmayız'

ak parti hükümetlerinde uzun süre kültür ve turizm bakanlığı da yapan izmir milletvekili ertuğrul günay ise, cuma günü ankara’da basın toplantısı yapacağını açıkladı. günay da twitter hesabında "temiz siyaset" mücadelesini sürdürmek için partiye/ mevkiye/ makama ihtiyaç yok! sadece temiz bir vicdana ve sağlam bir imana ihtiyaç var! yarın cuma! yolsuzluklara karşı çıktığımız için istenmediğimiz yerde durmayız. daha yolun başındayız. allah, doğruların yardımcısı olsun!" diye yazdı. 

bakanların istifasını istemişti

ertuğrul günay ile haluk özdalga, ak parti'nin sosyal demokrat kökenli milletvekilleri. günay yolsuzluk soruşturmasının ardından hükümet'e eleştiriler yöneltti, polis müdürlerinin görevden alınmasını eleştirdi, "yolsuzluğu ortaya çıkaranları suçlamak yerine iddialara karışanlar istifa etmeliydi" dedi.

günay, twitter hesabından yaptığı açıklamada, yargının yürütmeye bilgi vermemesinin de usûl gereği olduğunu hatırlatarak, "bundan şikayetçi olanlar, hukukçu değil mahalle bekçisi bile olamaz. emniyete/yargıya müdahale adalete güveni gölgelerse sonucu daha vahim olur" diye yazdı.   

‘adli kolluk yönetmeliği endişe verici’

ak parti ankara milletvekili haluk özdalga ise geçen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından adli kolluk yönetmeliği'nde yapılan değişikliği eleştirmişti. yapılan değişikliğin endişe verici olduğunu savunan özdalga "bu değişiklik iyiye değil daha kötüye gidişi ifade ediyor" dedi.  

kalkan savcı akkaş'a destek verdi

izmir milletvekili erdal kalkan ise istanbul'da yargı ile emniyet arasında kriz yaratan ikinci soruşturmada  istanbul cumhuriyet başsavcısı turan çolakkadı tarafından soruşturma dosyasından alınan savcı muammer akkaş’a destek vermişti. 

kalkan, “haksızlıkları, yolsuzlukları, hırsızlıkları örtbas etmeye çalışanlar, onlara bu konuda emir verenler, yardım edenler, er geç hesap vereceklerdir. muammer akkaş yalnız değilsin. sana saygı duyuyoruz. temiz toplum için hukukun üstünlüğü için hak için yola devam" diye yazdı. 

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;