2015 Genel Seçimi

AK Parti'li Çelik: Gül'ün adaylığından şeref duyarız

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, aynı camide namaz kıldığı Abdullah Gül'ün milletvekilliği adaylığı için, "Böyle bir niyeti olduğu zaman ancak şeref duyarız” dedi.

Hüseyin Çelik, Mehmet Ali Şahin ve Abdullah Gül cuma namazını birlikte kıldı. [Fotoğraf: DHA]

cuma namazını kılmak için beyoğlu anadolu imam hatip lisesi camisi'ne giden ak parti genel başkan yardımcısı mehmet ali şahin ve ak parti genel başkan başdanışmanı hüseyin çelik gazetecilerin sorularını yanıtladı. gazetecilerin 11'inci cumhurbaşkanı abdullah gül’ün de aynı camiye geleceğini hatırlatması ve gül'ün ak parti'den milletvekili adayı olacağı iddialarının sorulması üzerine hüseyin çelik şunları söyledi:

"sayın cumhurbaşkanımız aday olması halinde kendisi açıklar. yani böyle bir niyeti olduğu zaman biz bundan ancak şeref duyarız. kendisi zaten ak parti’nin kurucularındandır, kurucu genel başkan yardımcısıdır. bizim 58'inci hükümetin başbakanıdır, dışişleri bakanımızdır. sonra da çok başarılı, şerefli bir cumhurbaşkanlığı süresi var. kendisi böyle bir şeye niyet eder de aday olursa şeref duyarız. ama böyle bir şey olsa bile bunu benim açıklamama gerek olmaz. bu konuda yetkili de değilim. gül nasılsa buraya gelecekse bunu kendisine sormanız lazım."

hüseyin çelik'in konuşmasının ardından abdullah gül’de aracıyla camiye geldi. mehmet ali şahin ve hüseyin çelik ile tokalaşıp sohbet eden gül, daha sonra cuma namazını kıldı.

cuma namazı sonrasında beyoğlu anadolu imam hatip lisesi öğrencileriyle yemek yiyen abdullah gül, gazetecilerden soru almadı.

cumhurbaşkanı tayyip erdoğan, abdullah gül'ün milletvekilliği adaylığı için, "isabetli olur, hayırlı olur" yorumunu yapmıştı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;